Skip to main content

Stagemarkt ROC van Twente/SMEOT

stagemarkt smeot roc

Vanochtend waren Jorn, Rick en Iwan aanwezig op de Stagemarkt van het ROC van Twente/SMEOT, waarvoor meer dan 100 technische bedrijven uit de regio zich hadden ingeschreven. De locatie voor de Stagemarkt was het SMEOT in Hengelo, een vertrouwde en toegankelijke plek voor de studenten. Bij Zeton besteden we veel aandacht aan de begeleiding en ontwikkeling van onze stagiaires en afstudeerders. We hechten er waarde aan te investeren in hun groei, omdat we ervan overtuigd zijn dat zei een essentiële rol spelen in ons succes en de toekomst van ons bedrijf.

De studenten hadden vragen voorbereid en een eenvoudig cv opgesteld. De opdracht van school was om met minimaal 3 bedrijven in gesprek te gaan en bij 10 bedrijven een belangstellingsregistratie te verzamelen.
Er waren zo'n 70 studenten aanwezig in de BOL (eerstejaars, tweedejaars, derdejaars) op niveau 2 en 3. Ook waren er ongeveer 50 vmbo-leerlingen die zich oriënteerden op een snuffelstage.

Met name bij deze groepen, die een numerieke minderheid vormden ten opzichte van het aantal aanwezige bedrijven en hun medewerkers, merkte je dat veel studenten het razend spannend en ongemakkelijk vonden om op een stand af te stappen en kennis te maken met de mensen van een bedrijf. Op de stand van Zeton was het ijs snel gebroken en ontstonden er leuke gesprekken met jonge talenten.

Halverwege de ochtend arriveerden er enkele bussen met ruim 200 (niveau 4) studenten van het ROC van Twente. Dat zorgde voor drukte in het laatste uur en gaf een flinke boost aan het aantal gesprekken met potentiële stagiaires. We gaan er ongetwijfeld een paar terugzien bij Zeton.

De Stagemarkt was een mooie gelegenheid om in contact te komen met gemotiveerde studenten en toekomstige talenten. Net als vorig jaar een ochtend vol interactie en veel veelbelovende ontmoetingen.

Meer weten over stage bij Zeton? Bekijk deze link

  • Aangemaakt op .